In de Lockdown periode heb ik niet stil gezeten, vlak voordat de Lockdown in Nederland kwam heb ik mijn cursus Rebozo massage afgerond. Ik heb nu een aantal weken heerlijk kunnen oefenen op mijn gezin en als we straks weer open mogen ben ik er klaar voor. Maar wat is Rebozo massage eigenlijk?

 

Rebozo is Spaans voor doek of sjaal. Het is een langwerpige omslagdoek van geweven katoen, die je als buikband of draagdoek voor je baby kunt gebruiken, maar ook als ‘massagedoek’. In o.a. Mexico worden zwangere vrouwen hiermee traditioneel behandeld tijdens controles bij de vroedvrouw, en ook bij bevallingen wordt de doek op allerlei manieren ingezet. De technieken zijn vrij simpel en helpen goed, ondertussen wordt de rebozo ook in de rest van de wereld steeds bekender. 

 

Ik heb me gespecialiseerd in zwangerschapsmassage's en de Rebozo is hier een welkome aanvulling op. Zwangere vrouwen vinden het vaak een verademing als een ander hun zware buik even voor ze draagt, door hem voorzichtig een stukje op te tillen in de rebozo. De massagetechnieken met de rebozo kunnen helpen bij bekkenklachten, rugpijn en harde buiken. De spieren worden hierbij voorzichtig losgemaakt door het schudden en wiegen met de doek. Een complete lichaamsmassage kan uitreraard ook. Dit ontspant fysiek, maar veel vrouwen vinden het ook mentaal rustgevend om zich letterlijk even helemaal over te geven, te laten dragen en omhuld te zijn. Voor niet-zwangere vrouwen, mannen en kinderen is dit trouwens ook heel fijn.

 

Vanaf heden te boeken bij Laura's, kennismakingsaanbieding 30 minuten van € 35,00 voor € 25,00.

** aanbieding is geldig tot 1 februari 2022 **